Θεσσαλονίκη 12 χλμ Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-​Νέων Μουδανιών
Emailinfo@megaguard.gr
  • Ελληνικα

Μη κατηγοριοποιημένοΚ.Λ.Σ.Σ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ - Αφιέρωμα Security Report

Πηγή: https://securityreport.gr/magazine-archive/etos-2021/item/9732-k-l-s-s-kai-diaxeirisi-kriseon

Το Σύστημα Διαχείρισης Επιχειρησιακής Συνέχειας του Ομίλου MEGA SPRINT GUARD (Business Continuity Management System (BCMS) σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22301:2012, συνδυάζεται και συμπληρώνει απόλυτα τα άλλα πρότυπα της MEGA SPRINT GUARD σε συγγενείς περιοχές (όπως το ISO 27001:2013 για την Ασφάλεια των Πληροφοριών, το ISO 9001:2015 για την Ποιότητα κ.ά.), έχει σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση σημαντικών διαταραχών που ενδέχεται να επηρεάσουν την ικανότητα της εταιρείας να εκτελέσει καθημερινές δραστηριότητες που σχετίζονται με την παροχή των υπηρεσιών της και η ικανότητα της εταιρείας μας να συνεχίζει την παράδοση των υπηρεσιών της, σε αποδεκτά προκαθορισμένα επίπεδα, μετά από ένα αποδιοργανωτικό συμβάν.

Ο Όμιλος μας είναι ο μοναδικός στον τομέα της παροχής υπηρεσιών ασφαλείας στην Ελλάδα που έχει πιστοποιηθεί και διαπιστευτεί με εννιά (9) διεθνή πρότυπα διαχείρισης που ενοποιούν και ολοκληρώνουν το σύστημα επιχειρηματικό μοντέλο διαχείρισης.

Μετά από αξιολόγηση από αναγνωρισμένους οργανισμούς πιστοποίησης συστημάτων διαχείρισης και διαπιστώθηκε ότι καλύπτει τις απαιτήσεις και πιστοποιήθηκε για τα κάτωθι συστημάτων διαχείρισης.

1. Σύστημα διαχείρισης επιχειρησιακής συνέχειας σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 22301:2012.

2. Σύστημα παροχής υπηρεσιών ιδιωτικής ασφάλειας σύμφωνα με το πρότυπο ISO 18788:2015.

3. Σύστημα διαχείρισης ποιότητας σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2015.

4. Σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης σύμφωνα με το πρότυπο ISO 14001:2015.

5. Σύστημα διαχείρισης ασφάλειας των πληροφοριών σύμφωνα με το πρότυπο ISO 27001:2013.

6. Σύστημα διαχείρισης κοινωνικής ευθύνης σύμφωνα με το πρότυπο ISO 26001:2010.

7. Σύστημα διαχείρισης της Οδικής Ασφάλειας σύμφωνα με το πρότυπο ISO 39001:2012.

8. Σύστημα διαχείρισης της Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία σύμφωνα με το πρότυπο ISO 45001:2018.

9. Σύστημα διαχείρισης καταπολέμησης της δωροδοκίας ISO 37001:2012.

Επιπρόσθετα από τις 03.02.2021 ο Όμιλος μας ελέγχθηκε και βρέθηκε να συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις των Κανόνων Ορθής Πρακτικής Υγιεινής όπως αυτές ορίζοντα από την υπ’ αρ. 17132/Δ9.506/04.05.2020 Εγκύκλιο του ΥΠ.Ε.Κ.ΥΠ. συμπεριλαμβανομένων των σχετικών προς αυτήν κανονισμών του Ε.Ο.Δ.Υ. και του Π.Ο.Υ.

Εγκαταστάσεις και προσωπικού του Ομίλου έχουν πιστοποιηθεί από το ΓΕΕΘΑ με πιστοποιητικό Βιομηχανικής Ασφάλειας επιπέδου ΑΠΟΡΡΗΤΟ – EU SECRET – NATO SECRET.

Το κέντρο λήψης σημάτων είναι η καρδιά και ο νους κάθε αποτελεσματικού συστήματος ασφαλείας και για τον Όμιλο μας, η λειτουργία του Κέντρου Λήψης Σημάτων δεν αλλάζει είτε πρόκειται για κατάστημα εκτάκτου ανάγκης, είτε πρόκειται για μια συνηθισμένη καθημερινή ημέρα.

Σκοπός του Ομίλου μας, είναι πάντα:

  • Να διασφαλίσουμε την επάρκεια του προσωπικού ασφαλείας για την παροχή των υπηρεσιών.
  • Να διασφαλίσουμε την επάρκεια πόρων.
  • Να διασφαλίσουμε την διαχείριση των εγκαταστάσεων.
  • Να διασφαλίσουμε την διαχείριση έκτακτων καταστάσεων.
  • Να υπερασπιστούμε την φήμη του Ομίλου μας.
  • Και τέλος να μηδενίσουμε την επίδραση στους πελάτες μας.

Σύμφωνα με το Σύστημα Διαχείρισης Επιχειρησιακής Συνέχειας του Ομίλου MEGA SPRINT GUARD και τους διαθέσιμους πόρους ο μέγιστος χρόνος για επιπρόσθετη επάνδρωση του Κέντρου Λήψης Σημάτων είναι 3 λεπτά, σχεδόν άμεσα, αφού υπάρχει η τεχνολογική δυνατότητα οι χειριστές να αναλαμβάνουν μέρος λειτουργία του Κέντρου λήψης σημάτων και εικόνας, αν χρειαστεί, απομακρυσμένα με πλήρη ασφάλεια και να ενισχυθεί έτσι το ήδη υπάρχον προσωπικό.

Η εταιρεία είναι πιστοποιημένη με το ISO 22301 και διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό για την αδιάλειπτη και απρόσκοπτη λειτουργία της.

Ο Όμιλος μας, πιστός πάντα στο τρίπτυχο “Ασφάλεια – Προστασία – Φροντίδα”, ανέπτυξε και υλοποίησε δύο (2) μοναδικά – καινοτόμα και τεχνολογικά υπερσύγχρονα Κέντρα Λήψης Σημάτων (ΚΛΣ), ένα στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του στην Θεσσαλονίκη και ένα στις εγκαταστάσεις του στην Αθήνα, επενδύοντας σε εξοπλισμό, τεχνολογίας αιχμής και σε έμπειρους και εκπαιδευμένους χειριστές, εξασφαλίζοντας στους πελάτες μας την απρόσκοπτη και αδιάλειπτη υποστήριξη (24 ώρες το 24ωρο – 7 ημέρες την εβδομάδα).

Όσο αφορά τον τεχνικό εξοπλισμό του Κ.Λ.Σ.Σ. διαθέτει ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος, UPS, εφεδρικές γραμμές δικτύου, δύο ξεχωριστές συνδέσεις internet, servers, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, συσκευές failover 4G, laptop, εφεδρικές οθόνες, θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας, αντιβανδαλιστικά αλεξίσφαιρα τζάμια, φυλάκιο και 24/7 φύλαξη του χώρου, Access Control συστήματα σε όλες τις εισόδους κ.ά.

Στον Όμιλο MEGA SPRINT GUARD, πιστεύουμε ότι το ανθρώπινο δυναμικό μας είναι ένα από τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα και είναι απαραίτητο για την επιτυχία της ασφάλειας σας. Επομένως βασικός παράγοντας που συντελεί στην επίτευξη των στόχων της εταιρίας είναι η επιβεβαίωση ότι οι γνώσεις και οι ικανότητες του προσωπικού παραμένουν στα υψηλότερα δυνατά επίπεδα. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι άνθρωποι της MEGA SPRINT GUARD επιθυμούν και θέλουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον στον κλάδο. Η παρακίνηση του προσωπικού μας είναι μέρος της καθημερινής μας ρουτίνας: παρέχοντας έμπνευση από την ανάπτυξη δεξιοτήτων, την εξέλιξη της σταδιοδρομίας και την αναγνώριση μιας καλής θέσης εργασίας.

Η εταιρεία πραγματοποιεί εκπαιδευτικά σεμινάρια στο προσωπικό της κάθε τρίμηνο, ενώ για την επιτυχία του συστήματος επιχειρησιακής συνέχειας, εφαρμόζονται συχνές Επιθεωρήσεις Επάρκειας Σχεδιασμού Επιχειρηματικής Συνέχειας (auditing κάθε τρείς μήνες) στο σύνολο των ανωτέρω σχεδίων, τόσο για τις κρίσιμες υποδομές της MEGA SPRINT GUARD SERVICES A.E., όσο για την επάρκεια κάλυψης του προσωπικού σε Προκαθορισμένα Σενάρια Καταστροφής.

Διαβάστε πλήρη περιγραφή των υπηρεσιών του Κεντρικού Σταθμού μας, εδώ

MEGA SPRINT GUARD, τηλ.: 2310-471000.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Η Φιλοσοφία
Η φιλοσοφία της εταιρείας μας συνοψίζεται στο απόφθεγμα, ενός από τους επτάσοφούς της αρχαιότητας του Πιττακού του Μυτιληναίου :

«Συνετών ανδρών, πριν γενέσθαι τα δυσχερή, προνοήσαι όπως μη γένηται· ανδρείων δε, γενόμενα ευ θέσθαι»
Πολιτική απορρήτου
Ακολουθήστε μας
AVANTAGEHeadquarters
Organically grow the holistic world view of disruptive innovation via empowerment.
OUR LOCATIONSWhere to find us?
https://megaguard.gr/wp-content/uploads/2019/04/img-footer-map.png
GET IN TOUCHAvantage Social links
Taking seamless key performance indicators offline to maximise the long tail.